Allmän hyresinformation

Gemensamma utrymmen

Innehåll

Cykelrum

Cykelrum finns i de flesta av våra områden. Cyklar får ej förvaras i trapphus eller i barnvagnsförråd. Cyklar som står i trapphus tas bort och placeras i cykelställ på gården. Fastlåsta cyklar tas bort på hyresgästens bekostnad.

Fönster

Om en glasruta i trapphus eller port gått sönder, felanmälan detta snarast möjligt.

Rökning

Rökning i lägenheter, trapphus, källare, tvättstugor och andra gemensamma utrymmen är förbjudet.

Trapphus

Det är inte tillåtet att ställa cyklar, barnvagnar och annan privat egendom i trapphuset. De bidrar till spridning vid en brand och blockerar utrymningsvägar, de står i vägen vid sjuktransporter samt försvårar för våra städare.

Tvättstugan

Tvättstugan delar du med dina grannar. Här är det extra viktigt att visa hänsyn och respekt. Tvättstugan får endast utnyttjas av hyresgäster. Boka dina tvättider med omdöme och se till att vara klar med din tvätt på utsatt tid. Kom ihåg att städa efter dig, rengör maskiner och tvättmedelsfack, borsta av filtren till torktumlare och i torkrum, torka av bänkar och golv. Se tvättstugeregler som finns i din tvättstuga.

Miljötips tvättstuga

• Dosera rätt och anpassa dosering av tvättmedel med tanke på att vattnets hårdhet. Tvättresultatet blir inte bättre för att du använder mer tvättmedel.
• Fyll tvättmaskinen vid varje tvätt. Det går åt nästan lika mycket energi för att tvätta en tröja som att tvätta en full maskin. Och centrifugera väl – det förkortar torktiden och energiåtgången.
• Tvätta inte i för hög temperatur. Använd energiprogram om det går. Dagens tvättmedel tvättar lika rent i 40 grader som 60 grader.
• Välj rätt torktid. De du ska stryka behöver inte torka lika länge. Stäng av torkskåp om det ej används.
• Fyll hela torkskåpet. Det går åt nästan lika mycket energi att torka ett par strumpor som att fylla hela torkskåpet.